CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

must klik

Followers

Friday, July 16, 2010

diares 2: hari jumaat :mengingat memori dikala kebosangan

Jumaat day!...keboringan berlansung.ok tak ape aku tulis blog ye.berbual ngan korang walaupun cam aku bercakap sorang jer.hihihi. Hari nie tak ade air lagi...esh..esh sedih betul. Pagi-pagi lagi aku pegi cari air, hmmm lebih "rezak tayar" nyerr bak kata Hamdan,,,terpaksa masuk toilet lelaki. oitttt!!! jangan silap paham terpaksa jea erk.Dengan melantik Anis Syaira sebagai "mok guard" sementara aku kat toilet tu akhirnya aku berjaya mandi untuk pagi ini.hihihi. Tak ada air nie memang masalah kat sini tapi kekadang mencipta memori kalekar jugak. hihihii.


nie kawan-kawan aku sayang! yang pakai baju oren itu fatin, yang baju hijau muda itu roro, yang pakai baju ijau tua itu lina(orangnya tak tua erk) dan yang pakai baju merah jambu itu anis syaira...
p/s: anis masa time amek gambar nie dah abes gaya sengih dah...hihihi...tu yang sengih sampai gtu sekali tu...

Si anis syaira kawan aku yang sorang nie sememangnya dengan nya banyak memori yang kami buat.hihihi. memacamlah kami nie kan. ader-ader saje.Si Syerlina pulak pagi nie asyik memikirkan step tuk pergerakan lokomotor dan bukan lokomotor. esh siap bukak yutube lagi cari video. Bagush betul kawan saya yang seorang ini kan? Syerlina memang komited dengan segala menda assigment yang datang padanya. cehhhh...(dah melebih puji dah nie...jgn lupa bagi cokelat yea syerlina). si fatin pula tengah tido kot.hehehhe. fatin budak kaca mata yang comel.hihii. si roro saya rindu kamu hari nie.

pagi nie saya bersama-sama si syerlina,si anis syaira,si ezwany dan si ding main e,i,o,u, stop!...best jugak dikala keboringan berlansung tadi. kelakar gile sume tadi. Yang paling tak tahan nya bila pandang muka sesama sendiri terus katawa.hahahaha

sambil2 tulis blog nie aku melayari fb. hihihihi. Jumpa satu perkataan yang selama nie aku tak pernah nak ambek tahu puwn maknanya. AVIATION. huhuhuhu. tekejut aku. hmmmm...pada yang berkenaan "sory yea awak...tak ambil pusing puwn ape awak gitau". ok ape-ape puwn masuk satu lagi perkataan dalam kamus b.i aku. Al-maklumlah diri yang kecik molek ini (bak kate bf si Anis, kawan aku tu)aku nie tak pandai sikit b.i so kena selalulah top-up2 aku punyer kamus b.i.

Cakap pasal b.i buat aku teringat dekat anak sepupu aku. hiiii. Umur dia 7 tahun.Ada satu hari kami tengok movie spiderman. secara automatik jugak aku jadi translator coz subtillte cite tu tak ada. tengah cite-cite kat dier tetiba dia tanya aku "cik yu...camne ley cik yu pandai b.i?" hihihi...budak nie tanyer aku cam aku pandai tahap cipan lak b.i. dan aku puwn dengan selambenyer menjawab "sebab kak yu suker tengok cite b.i"...hiiii asalnya alasan tu aku cakap saje2 jew. tapi lain pulak jadinya pada budak tu. cuti sekolah selepas kes jawapan cepu mas yang aku bagi kat anak sepupu aku tu. mak budak tu cakap anak dier dah suker tengok cite b.i. hahahaha....nie mesti kes kesan aku cakap cam tu hari tu. hai budak-buadak...tu la orang cakap budak-budak terlaru lurus. so pesanan dari penaja jangan cakap ikut cedap mulut yea dengan budak-budak hiiii. cakap pasal dia rindu pulak. Yaya...cik yu miss u~


nie lah budaknya = yaya a.k.a Maizatul Aleya


petang-petang macam nie kalau layan novel best jugak kan...tapi novel tak ada nie.hmmm nanti nak beli sekodi novel buat ilang boring! uh...dulu petang-petang gini time sem 2 masa ppismp aku ngan Syerlina tu suker g depan pintu pagar maktab. bukan pegi jadi pok guard lar! tapi pegi beli keropok dan goreng pisang kat depan tu. konon beli keropok lekor tu nak makan kat bilik tapi sampai kat bilik tinggal plastik jea...hihihi. mula-mula nak try pastu try dan try dan try...kelakar bila sedar keropok dah habis kami sama-sama salahkan sesama sendiri. hihiihi.


next memori is dat.....
 kenangan memanjat pokok kelapa gaya baru = yue

betapa gembiranya miss anis dapat pulas buah kelapa + fuyoooo!

moment memori itu terjadi bila dulu kami iaitu  aku, anis,roro pegi panjat pokok kelapa. bukan panjat macam monyet tu.tapi just naik atas kerusi dan amek buah kelapa tu. pokok kelapa tu bukanlah tingggi sangat puwn. tapi punyerlah usaha kami susun kerusi banyak-banyak dan amek kelapa tu. hmmm...hasilnya 3 biji lau xsilap aku la wat balik bilik. tapi kelapa tu jadi khazanah jugak kat dalam bilik. beria-ria jea nak amek tapi tak makan-makan jugak. really love dat moment.

hihihi...jadi topic mengingat memori hari jumaat pulak entry aku hari nie. hmmm ape-ape puwn hari jumaat adalah hari penuh kenangan buat aku.cehhhh. oklah myblog aku stop dulu yea untuk entry kali ini....
Enhanced by Zemanta

2 comments:

ieQa sWetLuv

wahh panjat pokok kelapa x ajak!!! x aci x aci wawawa ;p

cokelat

best....hihihih...oke2...t len kali ajak yea...

Post a Comment